Si ens dividim, hauran guanyat ells

14419241044249

Demà tenim assemblea nacional de les CUP-CC. Es votarà entre si finalment investir en Mas com a co-president coral amb el seu proposat “pla contra la pobresa” per pesat i per continuar el procés d’independència, o si complir la promesa electoral no investint-lo i anar a noves eleccions.

Investir-lo significarà que la independència perdrà simpatitzants per l’esquerra (o no guanyarà els necessaris), mentre que no investir-lo i deixar que JxSí forci noves eleccions, de les quals els mitjans s’encarregaran de responsabilitzar les CUP, serà perdre embranzida i votants que van votar independència per il·lusió.

Tots dos camins són molt perillosos. Defensors i detractors d’ambdues opcions esgrimeixen arguments poderosos. I cupaires distingits i molt estimats per tots defensen també postures diferents, com David Fernández versus Anna Gabriel, o Titot versus Teresa Forcades.

Jo vull recordar que aquesta disjuntiva en la que se’ns col·loca no és culpa de la CUP, ni és culpa de cap “corrent” intern, sinó purament de factors externs. I els factors externs no els podem controlar.

Vull recalcar que estem fent les coses bé (és clar, sempre es poden fer millor), estem presentant propostes argumentades, estem intentant avaluar el millor camí entre tots, i gairebé 4000 persones implicades votaran lliurement quin camí creuen menys dolent. I fent honor a les contradiccions internes marca de la casa es prediu que el resultat serà ajustat.

La meva crida en aquesta entrada és de què sigui quin sigui el resultat de la votació de demà 27, el 40% o 45% de simpatitzants que haurien preferit l’altra opció no es frustrin. Que recordin que la CUP és un projecte complex i intrínsecament contradictori, però altament coherent. La situació en la que se’ns ha posat està dissenyada per a destruir-nos, però si deixem que ho aconsegueixin serà només culpa nostra.

Demà, tots a votar amb força, pel que sigui que creieu millor per la unitat popular, per la justícia social, i per la independència! – I un cop votats, ens girem al company que ha votat diferent i l’abracem, pel bé de seguir construint en el projecte de les CUP-Crida Constituent, que tan necessari és.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s