Sinceritat, simplicitat, i senceresa

L’entrada d’avui és un xic més personal que les anteriors, trencant així amb la tendència del blog fins al moment. Potser haureu notat que fa temps que no oferia res de nou, i és perquè hi ha vegades que la vida és massa convulsa com per tenir la tranquil·litat que es necessita per seure a redactar punts de vista polítics, o explicar curiositats científiques.

I és que volia plasmar en paraules, i de pas perquè no, compartir amb qui li interessi, el que per a mi està essent la via per enfrontar problemes i malentesos personals en general. Les paraules clau es troben ja al títol del post. He estat temptat d’anomenar-ho “les tres S”, però sincerament, ho he trobat una parida.

Sinceritat: (o el contingut) No busquis excuses. Entén la situació i entén com s’hi ha arribat. Sigues sincer primer de tot amb tu mateix. Si has comès algun error, no perdis el temps intentant explicar perquè l’has fet o justificant que no ha estat tant greu. Exposa quin ha estat l’error que creus que has fet i proposa immediatament el camí per solucionar-lo. Com més apliquis aquest punt, més senzill serà introduir-hi els següents.

Simplicitat: (o la forma) Dóna un parell de voltes a la idea abans de plantejar-la. El teu cap té maneres molt caòtiques de treballar, i utilitza molts suports no verbals per a presentar idees. Si intentes traduir-ho directament a llenguatge pot resultar incomprensible o altre cop malentès. Vols aconseguir traslladar el contingut amb la màxima eficàcia possible, així que escull curosament les paraules i l’estructura més simple per exposar el que vols dir. Comença explicant el cor de l’assumpte i presenta’l clar. Quan això sigui traslladat, ja es poden afegir els complements per acabar de donar la imatge completa que vols traslladar.

Senceresa: (o el to) Estigues tranquil. Tu saps que vols parlar sincerament, i faràs l’esforç de presentar-ho simple i eficaçment. El camí que has escollit per a solucionar la situació és l’únic que coneixes i hi confies, així que demostra-ho. Exposa les teves paraules amb un to sencer, tranquil, i confortant. No estàs fent res dolent, inclús quan potser t’estiguis disculpant amb un interlocutor enfadat amb tu. Vols fer les coses bé i això no se’t pot recriminar.

Per acabar vull dir que aquesta és la manera com tinc pensat tirar endavant, però ni és sempre fàcil de fer-ho, i ni molt menys he aconseguit sempre fer-ho així.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s