Atenció! Monòxid de dihidrogen podria sortir de les vostres aixetes!

Aquesta és la broma que ha costat la suspensió indefinida de dos locutors de ràdio a Florida, EUA.

El dia 1 d’Abril és el dia dels Innocents del món anglosaxó, l’equivalent al nostre 28 de Desembre, i és en aquell dia, en el context d’una infinitat de bromes innocents que els locutors matinals de la ràdio Florida country van dir en obert que s’havia detectat monòxid de dihidrogen rajant de les aixetes d’algunes àrees de Florida.

Tot i que els promotors de la broma es van limitar a descriure el que sortia per les aixetes (Monòxid de dihidrogen és només la pronunciació de H2O, la fórmula química de l’aigua), d’altres serveis de notícies van afanyar-se a transmetre la importantíssima notícia. La ràdio Gator country va anar més enllà i va anunciar que una font anònima havia dit que l’aigua de Florida estava sota una alerta sanitària, i no havia de ser beguda, ni s’havia d’usar per la dutxa, ni sota cap altre concepte. Els serveis locals d’aigua van rebre immediatament una allau de trucades preguntant si l’aigua de les seves llars era encara potable o si la seva salut corria algun risc. Alguns bars expliquen que van deixar de servir cap plat o beguda que contingués aigua de l’aixeta. L’exaltació ciutadana va obligar la companyia d’aigües a emetre un comunicat urgent assegurant que la qualitat de l’aigua romania inalterada, i que probablement tot es tractava d’una broma deguda al dia dels innocents.

En vista de l’esllavissada creada per la, en principi, innocent broma, els dos locutors han estat suspesos indefinidament de les seves feines. A més a més, les autoritats locals estan estudiant d’acusar-los d’un delicte greu per alteració de l’ordre públic.

 

Afortunadament, les agències de notícies americanes han utilitzat el google, i han pogut tranquil·litzar la població amb afirmacions com aquestes:

Una recerca per internet ha mostrat que “monòxid de dihidrogen” és una manera alternativa – i un terme popular enganyós – de descriure l’aigua

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s