L’ABC i la seva nova campanya de manipulació de la opinió pública

Portades del diari ABC dels dies 11, 12, i 13 de Marc de 2013.

Portades del diari ABC dels dies 11, 12, i 13 de Març de 2013.

El conegut diari espanyolista i de dretes ABC ha començat la setmana amb una malaltissa obsessió pel procés kosovar. Per més inri, els editors del diari s’entesten en comparar la situació de Kosovo amb la de Catalunya, i establint lligams ficticis a qualsevol preu.

El passat dilluns 11 de Març, l’ABC presenta un titular d’impacte seguit d’una explicació suau que ha de servir de cunya d’entrada als cervells objectiu:

El plan B de Mas: Kosovo – Diseña, con la ayuda de juristas, la ruta alternativa para lograr la independencia

El titular clar i impactant és el cop de martell que farà que el subtítol, més esmolat i subtil penetri a les consciències dels lectors com un clau. Un cop iniciat l’atac, cal no deixar temps per a la recuperació, així que el dimarts 12 de Març es deixa anar la segona càrrega de profunditat (amb recado de menyspreu per als pobres kosovars):

La Declaración de Soberania catalana se inspiró en Kosovo – La república balcánica está fuera de la UE, hundida en la corrupción y en la pobreza

Els pobres lectors, amb el cap ja perforat per la primera estocada, poden ser colpejats ara directament amb la massa pesada, el brutal martell de guerra. Arribats a aquest punt, es dóna per fet que l’artilleria pesada haurà fet el seu efecte i la idea que es volia transmetre ja haurà calat en tots els cervells objectius. A partir d’ara només cal anar mantenint la idea viva. Així, avui dimecres 13 de Març, comencen les metralletes de fons:

El tripartito dio 225.000 euros a CC.OO. para ayudas a Kosovo – Mas ha heredado la pasión de Carod por el proceso kosovar

I així, es posen els grillets de la manipulació de la opinió. És d’esperar que aquesta campanya al més pur estil de Goebbles continui com a mínim encara uns dies més. Segurament, no trigareu a sentir la comparació amb Kosovo en boca d’alguna amistat amb qui discutiu la situació de Catalunya durant els propers dies.

Se’ls podria donar el benefici del dubte, i pensar que tot plegat és fruit de la seva immesurable incultura i ignorància, donat que només cal informar-se una miqueta per veure que el procés de la independència de Kosovo (precedit de guerres, controls soviètics, neteges ètniques i intervencions internacionals) no té absolutament res a veure amb el procés d’independència de Catalunya. Per desgràcia, crec que ni això els salvarà de ser etiquetats com a vergonya periodística i manipuladors.

 “es tracta d’un atac a tres fronts: subliminal, liminal, i supraliminal”L.T. Smash

PD: Publicaré actualitzacions d’aquesta entrada cada dia que la portada de l’ABC faci una altra previsible referència a Kosovo.

Editat – Divendres 15 de Març:

Ahir dijous no perquè es va escollir el nou Papa de Roma, i als devots catòlics de l’ABC van haver de dedicar-li portada sencera, però després d’aquesta efímera pausa, avui divendres ja toca tornar a recordar als seus lectors el fantasma de Kosovo:

Portada de l'ABC el 15 de Març de 2013

Portada de l’ABC el 15 de Març de 2013

El gobierno de Mas pregunta en La Haya por Kosovo – Busca el aval legal a la secesión unilateral del territorio catalán.

Fixeu-vos com dominen l’art de personalitzar l’odi i d’enfocar el concepte. No és la generalitat, és el govern de Mas; i no pregunta per la possibilitat de la declaració unilateral, sinó que pregunta per Kosovo. Directament. El lector s’ha d’imaginar en Mas dient: “- Ei, podem ser com Kosovo?”, i acte seguit, ha de treure espuma per la boca.

Deixa un comentari