No és una injustícia, és un sistema.

Diu el principi bàsic de la justícia: “La justícia és igual per a tots.”

Em sembla, tot i no haver-ho calculat, que aquest és un dels principis més violats de la història. A Espanya existeix un sistema de justícia actiu i complex, que sentencia i aplica justícia a la societat. Aquest sistema, però, és totalment parcial i injust.

Hom pot ser policia, i amb uns “colegues” torturar i vexar tanta gent com vulguis a les teves comissaries, perquè el dia que t’enxampin, et jutgin, i demostrin que ets culpable, fora de la vergonya pel fet que t’hagin descobert, no passarà res de res. Perquè com que els poders NO estan separats, es podrà venir amb sentències polítiques per indultar-te i deixar-te lliure de tot càrrec. La separació de poders fóu un dels grans progressos de les societats democràtiques! I ara ha desaparegut, ha mort totalment en l’anonimat!

Si vols, també pots ser polític, i irregularment financiar el teu partit amb més de 400.000€ de diners públics. Amb filigranes, judicis, i teatre, et pots passar 16 anys marejant la perdiu perquè amb tecnicismes no se’t pugui acusar directament, i el dia que la sentència sigui inminent, podràs reconèixer el teu delicte, tornar els diners, i aqui no ha passat res. Aqui hi ha persones que han gaudit d’un crèdit de 400.000€ a 16 anys sense interessos! Tinc jo dret a tenir tan avantatjoses condicions també? No! I ells tampoc!

Com aquests dos casos que ara m’han vingut al cap, gairebé cada mes, o inclús més sovint, sentim notícies de injustícies flagrants perpetuades a través del sistema oficial de justícia. No estic parlant de les injustícies morals que passen al món, o de cap concepte subjectiu de justícia que no s’aplica aqui o allà. Estic parlant de què el sistema judicial instaurat contempla uns mecanismes que permeten que la justícia no sigui igual per a tothom. I aquests mecanismes no són errors del sistema, o fisures que utilitzen els més hábils; aquests mecanismes estan programats per a poder aplicar la justícia també com un element represiu, i per poder fer escapar de la justícia als subjectes interessats!

Començo a creure que TOT el sistema judicial necessita una profunda remodelació. És necessària una radical aplicació del principi bàsic de la justícia, per tal que sigui aplicada sobre els subjectes humans de forma totalment independent del seu status social, professió, o influències.

Si es lluita per a cada cas en què s’apliquen aquests mecanismes infames de la [in]justícia, ens perdem en un mar inmens de causes. Cal fer front comú contra la causa comuna: El sistema judicial corrupte; i fer-ne responsable a cada ministre de justícia que passi pel càrrec fins que això canvii!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s